Szúnyogirtás Mártélyon - Szúnyogírtás Mártélyon

Szúnyogirtás Mártélyon2016. július 11., hétfő
a A

Kedves mártélyi üdülőterület tulajdonosok. A héten földi szúnyogirtást tart az üdülőterületen a katasztrófavédelem. Kérünk mindenkit a programok megtervezésénél vegyék figyelembe. Köszönjük!

Július 7-16 között tervezik a szúnyogok ritkítását. Itt a nyár, a kellemes esték a teraszon a egy pohár bor mellett, barátokkal. Valljuk be sokszor megzavarják ezt a kisebb rovarok, elsősorban szúnyogok idegesítő hadjárata. Az enyhe tél következményeivel sajnos számolnunk kell, a hideg évszak, fagyos napok megtizedelik az állományt, azonban az idén itt-ott könnyen átvészelhették a telet. Így május elején is már sokan vannak, a Mártélyon már eléri az óránként csípésszám a harmincat. Ez az érték a kémiai irtás küszöbértéke. Javíthat a helyzeten, ha az üdülőterületen is az ablakainkra, ajtóinkra szúnyoghálót szereltetünk, ezzel is védve önmagunkat az éjszakai szúnyoghadjárattól.

Szinte egész Magyarország területén rengeteg a szúnyog. A legtöbb vérszívót Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében észlelték. A nyári melegben sokan kiülnének este a teraszra, de arról panaszkodnak, hogy ez nem lehetséges, mert 21 óra körül, sötétedéskor, rajszerűen támadnak a szúnyogok. A szakember a Tényeknek arról beszélt, hogy a vegyszeres eljárással inkább csak ritkítani lehet őket, a kiirtásukhoz el kellene tüntetni az élőhelyüket, ami nem lehetséges. 

(forrás: nlcafe.hu)

 

Látogatók száma: 1599404
Keresés:

Tárhely szolgáltató

World Web Data Kft.
1043 Budapest, Árpád út 56. I. em. 2.

Adószám: 23701764-2-41
Cégjegyzék szám: 01-09-293552

 

Kapcsolat:
e-mail: info@sas.hu
telefon: 06/20/555-2062
https://sas.hu