Megkezdődött a mártélyi holtág lékelése - Szúnyogírtás Mártélyon

Megkezdődött a mártélyi holtág lékelése2017. január 18., szerda
a A

A már harmadik hete tartó folyamatos fagyokra és a jégréteg hóval való borítottságára való tekintettel a Mártélyi Horgászegyesület önkéntes segítői megkezdték a holtág lékelését, szellőztetését.

A lékelés helye jól látható és körülhatárolt a kitett jégtáblákkal. Kérjük a nagyközönséget és a horgászokat, hogy a horgászhelyeiken vágott lékek tisztán tartásában segítsék munkánkat, így biztosítható a teljes szakasz szellőztetése. A jégen tartózkodókat tájékoztatjuk, hogy a jelenlegi jégvastagság meggyengülése miatt a jégre menni szigorúan tilos és életveszélyes! Azonban már most is vannak olyan részek, ahol ettől lényegesen vékonyabb a jég emiatt beszakadhat a súly alatt. A veszélyre a kihelyezett táblák is felhívják a figyelmet!

Állóvízi környezetben télen is veszélyforrást jelenthet a vastag iszapréteg, melyben a szerves anyagok bomlása következtében nagy mennyiségű metán és kénhidrogén halmozódhat fel. Ezek, a halak számára magas koncentrációban mérgező gázok elsősorban alacsony légnyomásértékek esetén, az iszapból kiszabadulva a víztérbe kerülhetnek.  Ha a vízfelszínt nem fedi jégpáncél, akkor az említett gázok a légkörbe távoznak, jégborítás esetén viszont olyan magas koncentrációban is felhalmozódhatnak, mely már halpusztulást idézhet elő. Emiatt fontos a tavak okszerű lékelése.

Látogatók száma: 1637638
Keresés:

Tárhely szolgáltató

World Web Data Kft.
1043 Budapest, Árpád út 56. I. em. 2.

Adószám: 23701764-2-41
Cégjegyzék szám: 01-09-293552

 

Kapcsolat:
e-mail: info@sas.hu
telefon: 06/20/555-2062
https://sas.hu