Ünnepre készülve - Szúnyogírtás Mártélyon

Ünnepre készülve2017. március 10., péntek
a A

A héten lebontották elvitték a homokot, mely a jégpálya alapja volt. Mára már tujával volt tele a háromszög, ahol még tavaly jukkák mutatták meg szépségüket tavasszal.

Már nagyon vártuk a tavaszt! Március a meteorológiai évszakváltások szerint az első tavaszi hónap (csillagászatilag nem hónapváltáskor következik az évszakváltás). Ősi magyar nevén Kikelet hava, de a népi kalendáriumban pedig Böjtmás havaként említik. A tavasz első hónapjáról azt mondják:„Ha böjtmás hava száraz, Szent György hava nedves”, azaz esős áprilist jelez a csapadék nélküli március. S rámutat az egész esztendőre, a néphit szerint amennyi köd van márciusban, annyi lesz a zápor is.

Nevét Marsról, a háború római istenéről kapta. Épp ezért az ókori Rómában szerencsésnek tartották, ha háborút ez időtájt indították.

Március elseje a meteorológiai tavasz kezdete, és a tavasz meteorológiai szempontból 3 hónapon át tart. A dátum nem jelenti, hogy gyökeresen megváltozik az időjárás, még akkor sem, ha ilyenkor lassan egyre melegebbre fordul az idő. Ugyanakkor mégis fontos dátum, a sok meteorológiai mérőhely hónap végén küldi be az elmúlt hónap méréseinek eredményét.

A Kossuth tér virágba borul. Pár nap és óvodás csoportok lepik el a Kossuth szobor környékét, hogy letegyék a saját kezükkel elkészített nemzeti színű zászlókat, ezzel emlékeznek a szabadságharc hőseire.

Lobogozzuk fel a házakat. Emlékezzünk őseinkre, nemzetünk halottjaira.

Látogatók száma: 1638115
Keresés:

Tárhely szolgáltató

World Web Data Kft.
1043 Budapest, Árpád út 56. I. em. 2.

Adószám: 23701764-2-41
Cégjegyzék szám: 01-09-293552

 

Kapcsolat:
e-mail: info@sas.hu
telefon: 06/20/555-2062
https://sas.hu