Szolgáltatásaink - Mártély üdülőterület - Tiszai tanösvény

Tiszai tanösvény
a A

A Tiszai tanösvény az árterek élővilágát tárja elénk. A 6.850 m hosszú ösvény szintén 8 állomást tartalmaz. A Vízi tanösvény a Tisza vízi életét és a holtág vízi élővilágát mutatja be közel 4 km hosszan. A tanösvények a számos információs táblának köszönhetően önállóan is bejárhatóak, de igény szerint szakképzett túravezető segítségét is igénybe lehet venni.

 A tiszai tanösvény, mely a "fok" elnevezésű részterületet mutatja be a Tisza folyó és a Holtág közt félúton kezdődik és a holtág fölött cölöpökön keresztül halad egészen a zsilipekig, majd a Tisza vonalát követi. Ezt az útvonalat követve csodálhatják meg a kirándulók az ősz színeiben pompázó vidéket. Bár a vádormadarak elhagyják e tájat, a természet játszik a színekkel. A túrázók kedvelt helye. Az itt megtalálható pihenőkön információs táblák mutatják be a holtág élővilágát. 

E tanösvény bejáratánál található a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont (Mártély-Üdülőterület, Darvassy I. u. 19.), melynek üzemeltetője a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat.

Látogatók száma: 1895827
Keresés:

Tárhely szolgáltató

World Web Data Kft.
1043 Budapest, Árpád út 56. I. em. 2.

Adószám: 23701764-2-41
Cégjegyzék szám: 01-09-293552

 

Kapcsolat:
e-mail: info@sas.hu
telefon: 06/20/555-2062
https://sas.hu