Szolgáltatásaink - Mártély üdülőterület - Ifjúsági tábor

Ifjúsági tábor
a A

A képzőművészek kedvelt alkotóhelye, a tájképileg is megkapó mártélyi Tisza-part, mely 1971-óta védett. A Tisza egykori árterét az 1846-ban megkezdett folyószabályozás a töredékére zsugorította. A körtvélyesi és az ányási kanyar átmetszésével két holtág keletkezett. A morotvákkal bezárt szigetek, mélyfekvésű ártéri erdők, rétek buja növényzete gazdag állatvilágnak nyújt menedéket. A tájvédelmi körzet nemzetközi jelentőségű vizes élőhely. Tízezernyi vadlúd és vadréce jelenik meg árvízkor és télen a be nem fagyó folyószakaszon. Nyárvégi és őszi látványosság a feketególyák és a kócsagok vonulása. 
A mártélyi holtág kedvelt üdülőterület, ahol szabadstrand, kemping, csónakkölcsönző, éttermek, lovaglási lehetőség is van. Nagyon szép körülmények között levő, családias hangulatú táborhely. 

Képzőművészeti tábor

1965 óta minden évben megrendezésre kerül a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola. A mára már országos ismertséget kivívó rendezvény a kezdetekkor csupán csak egy hagyományos nyári tábor volt a fiataloknak. A képzőművészeti Főiskola évente 21-23 főt adott az országnak, mint képzett művészt.

A szabadiskola lényege, hogy a résztvevők tovább fejlesszék saját technikájukat, stílusukat, úgy, hogy a témájukat saját maguk választhatják ki. A témák és a festmények típusa pont ezért rendkívül változatosnak mondható.

- A táj az olyan gyönyörű, hogy adja magát, tehát végül is tájképek születnek, portrék születnek, néhány elvont alkotás is születik vagy néhány mondanivalós alkotás, mondjuk például szobor formájában – mondta Bányai Béla.

Az eseményen minden korosztály képviselteti magát a gimnazistától a nyugdíjasig. A közös hobbinak köszönhetően pedig nem csak a profi festőktől, de egymástól is rengeteget tanulnak a résztvevők. A szabadiskola július 15-én kezdődött és 26-án ér véget a mártélyi ifjúsági táborban.

Látogatók száma: 1940976
Keresés:

Tárhely szolgáltató

World Web Data Kft.
1043 Budapest, Árpád út 56. I. em. 2.

Adószám: 23701764-2-41
Cégjegyzék szám: 01-09-293552

 

Kapcsolat:
e-mail: info@sas.hu
telefon: 06/20/555-2062
https://sas.hu