image_pdfimage_print

Bodnár kert

A Bodnár Bertalan (a jobb oldali képen) Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont 2003-ban épült a Mártélyi Tájvédelmi Körzet 1971. óta védett, 2232 hektáros területén. A terület 1979. óta szerepel a “Ramsari jegyzékben”, mint nemzetközi jelentőségű vízi vadvédelmi terület. A védettséget a hullámtéri táj botanikai és zoológiai értékei, valamint a sajátos alföldi látnivalók indokolták.

Az intézmény ünnepélyes megnyitójára 2004. szeptember 16- án “Az Ózon Világnapján” egy névadó és nyílt nap keretében került sor.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. szeptember 2 -án döntött az intézmény névadójáról, s határozatában Bodnár Bertalan nevét fogadta el.

Az oktatóközpont távol a világ zajától, a vízparton, csodálatos természeti környezetben található. Kiválóan alkalmas erdei iskolák oktatási céljaira, előadások, foglalkozások megtartására. Ajánljuk továbbá cégek továbbképzéseinek, meetingjeinek, tréningjeinek helyszínéül.

 Elhelyezkedés

A Hódmezővásárhelytől 6 km-re fekvő Mártély a Holt-Tiszaág egyik legrégebbi halászfalva, mely szépségével és hangulatosságával művészek sorát ihlette meg.

A Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont a hamisítatlan Tisza-menti táj és a Tiszához kapcsolódó Alföld természeti értékeinek bemutatását, valamint a felnövekvő nemzedék környezettudatos cselekvésre ösztönzését szolgálja.

Konferencia terem

Szekcionálható konferenciaterem teljes alapterülete: 175,55 m2

  • Konferenciaterem területe: 80,5 m2,
    60-80 fős kapacitás
  • Fogadó, kiállító, közösségi tér:
     95,05 m2,80 fős kapacitás

Galéria-kiállítóterem alapterülete: 66,7 m2
Alkalmas kiállítások, valamint 20-30 fős előadások, csoportos foglalkozások megrendezésére.

Szállás

Mártélyi Tájvédelmi Körzet területén található Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont 7 szobás, 18 fő befogadására alkalmas (24 főre pótágyazható) B kategóriájú üdülő, melyből 1 szoba apartman. Minden szobához tartozik fürdőszoba, színes televízió. (további információ)

Technikai eszközök

Írásvetítő, dia-projektor, videó-projektor, videó, DVD, televízió, flipchart, magnó, erősítő, CD lejátszó, konferencia-hangtechnika, telefon, telefax, fénymásoló, Internet csatlakozási lehetőség.

Park
Az Oktatóközpont épülethez tartozik egy Mocsári ciprusokból kialakított pihenőhely, valamint egy a parkot feltáró sétány. Lehetőség van szabadtéri főzésre és különféle sportfoglalkozások, vetélkedők lebonyolítására.
Parkoló
Az épülethez külső és belső ingyenes gépkocsi parkoló kapcsolódik.